Jedzenie z mikrofalówki


Pewnie każdy z nas kiedyś tam słyszał, bądź nawet czytał, że kuchenki mikrofalowe powodują rozbicie struktur białek w żywności. Czyniąc ją nie tylko zupełnie nieprzyswajalną, ale wręcz toksyczną. Wiem, że jest to temat oklepany a jednak kto  z Was nie korzysta na co dzień z tego urządzenia, ponieważ zaoszczędza czas.

 

Przyjrzyjmy się temu trochę bliżej tak dla powtórki.

 

CO KUCHENKA MIKROFALOWA ROBI Z NASZYM JEDZENIEM?

  • minerały, witaminy i składniki odżywcze po podgrzaniu w kuchence mikrofalowej maleją lub są tak zmienione, że organizm ludzki czerpie z nich niewiele korzyści.
  • podgrzewanie w mikrofali mleka z płatkami zbożowymi zamienia niektóre z aminokwasów na substancje rakotwórcze
  • rozmrażanie mrożonych owoców sprawiło, że ich glikozyd i galaktozyd zawierał substancje rakotwórcze
  • nawet krótkie podgrzewanie w mikrofalówce surowych, ugotowanych albo zamrożonych warzyw przerobiło ich alkaloidy roślinne na czynniki rakotwórcze.
  • promieniowanie z mikrofalówki niszczy i deformuje cząsteczki w żywności i tworzy niebezpieczne związki radioaktywne

 

SZKODLIWE SKUTKI UŻYWANIA MIKROFALÓWKI

  • powodują wady wrodzone (stwierdzone na podstawie badań)
  • długotrwałe jedzenie pokarmów podgrzewanych w mikrofali powoduje wzrost komórek rakowych we krwi
  • pokarmy z mikrofalówki powodują na żołądku i jelitach narośla rakowe  czyli guzy
  • powoduje szybki wzrost zachorowań na raka jelita grubego
  • mogą spowodować trwałe uszkodzenie mózgu przez zwarcie impulsów magnetycznych w mózgu
  • niedobory układu immunologicznego poprzez zmiany w gruczołach chłonnych i w surowicy krwi
  • utrata pamięci
  • pogorszenie koncentracji
  • niestabilność emocjonalna
  • niszczą witaminy zawarte w żywności
  • ogólnie osłabiają nasz organizm poprzez wytrącenie składników odżywczych

Jednak nawet gdy organizm wysiada, ludzie mają gdzieś. Myślą, że to nadciśnienie lub  przypadek, że zaledwie jedna tabletka dziennie od lekarza rozwiąże ten problem. No nic bardziej mylnego jest w tym ale tak niestety postępuje większość z nas.

W wieku 40, 50 lat, tacy ludzie są psychicznymi i fizycznymi wrakami. Cukrzyca, nadciśnienie, choroba Hashimoto, tarczyca, otyłość, depresja, epilepsja, alzheimer, osteoporoza, zawał, wylew, arytmia a na koniec to już koniec.

 

dobranatury-pl_promieniowanie

 

TROCHĘ Z TEORII

W kuchence mikrofalowej znajduje się urządzenie nazywane Magnetron i to właśnie ono produkuje energię fal. Ta energia z kolei zamienia biegunowość molekuł z pozytywnej na negatywną. Zmienia się ona milion razy na sekundę podczas podgrzewania. Mikrofalówki bombardują cząsteczki żywności i sprawiają, że spolaryzowane cząsteczki promieniują przy tej samej częstotliwości milion razy na sekundę. Podgrzewa to jedzenie ale jednocześnie powoduje izomerię strukturalną, czyli uszkodzenie strukturalnych cząsteczek żywności.

Woda jest szczególnie wrażliwa na działanie mikrofal. Przecież każda cząsteczka wody jest dipolem, czyli spolaryzowana dwubiegunowo. A przecież woda występuje w każdej żywności jaką spożywamy i nie tylko tam. Zapytam więc wprost. Dlaczego oczy pieką po dłuższej pracy przy komputerze? Bo wysychają, bo nie są właściwie nawilżane. A dlaczego nie są właściwie nawilżane? Ponieważ membrany wodne ulegają zniszczeniu. A który z organów naszych organizmów zawiera najwięcej wody? Przede wszystkim mózg – w przypadku dorosłego człowieka to przecież ponad 75%. Organizmy najmłodszych dzieci są wypełnione wodą „po brzegi”  – ciało w przypadku noworodka zawiera ok. 85% wody. Trzydniowy ludzki embrion zawiera prawie 98% wody, a ośmiomiesięczny – 81%. Przedstawione wyżej mechanizmy pozwalają łatwo zrozumieć, dlaczego sztucznie wytworzone przez nas samych pola energii z mikrofalówki działają destrukcyjnie na całą żywność, na wszelkie organizmy, na wodę.  Daje to do myślenia?

 

BADANIA MEDYCZNE

Kuchenki mikrofalowe przekazują fale elektromagnetyczne poprzez żywność, wprowadzając molekuły w ruch, wibracje i podgrzewanie, gdyż reagują na promieniowanie mikrofalowe. Szwajcarski biolog i specjalista żywności dr Hans Hertel przeprowadził pewien eksperyment, poprzez to zidentyfikował efekty podgrzanego jedzenia w kuchence mikrofalowej. Przez osiem tygodni, ośmiu ochotników mieszkało w kontrolowanym środowisku i sporadycznie jadło surową żywność, tradycyjnie gotowane potrawy i odgrzewane w kuchence mikrofalowej jedzenie. Próbki krwi badane były po każdym posiłku. Potrawy podgrzewane w kuchence mikrofalowej spowodowały znaczące zmiany w składzie chemicznym krwi.

W innych badaniach przeprowadzone na Uniwersytecie Stanforda, został zbadały wpływ mikrofali na mleko z kobiecej piersi. Jeden z naukowców stwierdził, że „Podgrzewając w mikrofali ludzkie mleko nawet na niskiej regulacji, można zniszczyć niektóre z jej ważnych zdolności do walki z chorobą”. Stwierdzono również, że oprócz ogrzewania, było wiele innych niepokojących zmian w mleku. Odnosi się to nie tylko do mleka kobiet karmiących lecz także mleka zwierzęcego.

Tutaj również można byłoby wskazać mnóstwo przykładów badań naukowych dowodzących szkodliwości fal które emitują kuchenki mikrofalowe do pogrzewania żywności.

Organizm jest zmuszony do wydatkowania olbrzymiej ilości energii, by taki „pokarm” strawić. Typowe objawy po zjedzeniu takiego posiłku to zmęczenie i senność. Z czasem pojawiają się  zaburzenia pracy jelita grubego, problemy z flora jelitową i produkcją endogennej witaminy K (skutkujące m.in. niebezpiecznymi  krwawieniami z nosa), stany przygnębienia, depresje. Jeśli połączymy promieniowanie kuchenek  mikrofalowych z wcześniejszym głębokim mrożeniem pokarmów, to w wyniku otrzymujemy pokarm wartości odżywczej papieru.

 

Kanał RSS
Facebook
Instagram

Zobacz też podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *